Alf Prøysen – Fra grisehuset til NRK

med Ingen kommentarer

1 times forestilling/foredrag om Alf Prøysens vanskelige bakgrunn og barndom, fortalt i ord, bilder og toner.

En søt, vemodig, men også humoristisk fremførelse, hvor Dagny Mikkelsby via små anekdoter og stubber fra den store dikterens liv, nærmest tar oss i hånda og fører oss fra den lille husmannsplassen hvor han vokste opp, og helt ned på Teaterkafeen på bord med Alf Cranner.

En imponerende, men langt ifra smertefri reise.

– Men da ringte gårdsklokka, sa Dagny. Og jeg tror ikke det var mange i publikum som ikke kjente den i kroppen … Den etter hvert så forhatte gårdsklokka som med jevne mellomrom sørget for å minne Prøysen på hvem han egentlig var. Og oss på hvilken imponerende reise han egentlig gjorde.

Kun hjulpet av sin egen stemme og en gitar, makter Dagny Mikkelsby på sjarmerende, og nesten magisk vis, å føre oss inn i historien om en mann vi trodde vi alle kjente, men kanskje i virkeligheten ikke visste så mye om likevel.


Tilbakemeldinger

«Dagny Mikkelsbys forestilling  ”Prøysen for voksne”, tar oss i ord og toner med på en reise fra Prøysens barndom, via hans oppvåkning som kunstner og den første tiden som en av datidens virkelige superstjerner.

En vakker, liten forestilling som sitter i kroppen i lang tid etterpå. Vi har fått mange fine tilbakemeldinger fra publikum.» Lene Hval Fossan & Anna Asker for Bibliotekskafeen.

Fra Seniorklubben i et av departementene

«Vi har fått bare positive tilbakemeldinger på din fortellerkunst. Levende, engasjert, interessant og rørende var din fremstilling av Alf Prøysen, hans foreldre og besteforeldre.» LH

Fra et annet Departement

» Vi var veldig fornøyde med forestillingen og har faktisk allerede anbefalt den som juleunderholdning til en av de andre seniorklubbene i regjeringskvartalet. Litt vanskelig å svare på hva vi likte best siden den fungerte veldig som en enhet. Men det var kanskje nettopp det – at fortelling, sang og Prøysens liv smeltet sammen på en veldig bra og troverdig måte.» IA

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.