Bli HØRT – Dama i hamsterhjulet

med Ingen kommentarer

På et av de første kursene jeg holdt i «Finn din selgende fortelling» snakket jeg etterhvert i samme tempo som en hamster i full treningsøkt.

Tid - en dame som løper inni et tidshjulIkke lurt. Jeg kastet meg fra poeng til poeng med tilhørende unnskyldninger og kommentarer; «Nei, dette rekker vi dessverre ikke», «Å, nå går tiden fra oss!» Siden har jeg lært at enten du har fått tildelt 5 minutter eller flere timer til ditt innlegg/presentasjon/foredrag/ er det viktig å legge en realistisk tidsplan.

Først og fremst; Pass på at du ikke har altfor mange punkter du skal snakke om, ellers havner du lett i hamsterhjulet! Selv 5 minutters innlegg/replikker skal ha en innledning og en avslutning, i tillegg til hovedargumentet. Ta mobilen til hjelp og prat i vei, slik at du kan ta tiden. Er du optimist, som meg, kan du stadig vekk havne i tidsklemma. Da er mitt beste tips å vite på forhånd hva du kan kutte ut, hvis tiden tar deg.

Men du skal ikke bare holde tiden, du skal jo kommunisere noe som tilhørerne får med seg også.

En kjent oppskrift på effektiv kommunikasjon er å si hva du skal snakke om, komme med argumentene og si hva du har sagt. Hvorfor? Fordi vi ikke kan «bla tilbake» og vi trenger å høre ting flere ganger for å få det skikkelig med oss.

Det er altså bedre å gjenta hovedargumentet og gi eksempler på det enn å dynge på med flere andre argument.

Starter du i tillegg med å legge en plan for når du skal jobbe med innlegget ditt, er du langt på vei.

Lykke til!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.